Kerekesszékével kergette a vaddisznókat az M19-es úton

Egyedül a kerekesszékkel közlekedő Zizi Nagy Zita nem félt a vaddisznóktól, akik az M19-es autóúton bóklásztak Győrszentiván közelében.

A kerekesszékes művésznő férjével indult Győrbe bevásárolni, mikor meglátták, hogy két vaddisznó átjuthatott valahogy a vadhálón.

“Megkértem a férjemet, aki nagyon fél ezektől az állatoktól, hogy álljunk félre. Én kigurultam a kocsinkból, és kerestem a rést, de nem találtam. Hívtam a 112-es segélyszolgálatot, de azonkívül, hogy vették a hívást, semmi nem történt. Segítség nem érkezett.”

Fotók forrása: Zizi Nagy Zita

A művésznő a férjét hazaküldte egy drótvágóért, amivel sikerült a hálón lyukat vágni, csak a vaddisznók inkább a másik oldalon bóklásztak. A kerekesszékes hölgy halált megvető bátorsággal 5 méterre megközelítette az egyik állatot, és rákiabált, hogy legyen szíves a disznó a lyuk felé menni. Az állat szót fogadott, és a drótvágóval ejtett lyukon távozott az autóútról. A bátor hölgy a másik állattal is hasonlóképp járt el, így baleset nélkül sikerült megúszniuk az autósoknak a vaddisznó kalandot.

A művésznő és párja