Kórházi betegek is ihattak a mérgezett kávéból Pécsen

A pécsi kórház egyik ápolónője a kollégák kávéjába mérgező anyagot csempészett, az egyik páciens szerint akár a betegek is ihattak a veszélyes italból.

Az eset a pécsi kórház neurorehabilitációs osztályán történt, egyelőre nem tudni, miért csempészett mérgező anyagot a kávéba a nővér – írja a Blikk. A Szabad Pécs információi szerint az osztályon egy ideje már jelentkeztek furcsa, pénikrohamszerű rosszullétek.

Az épület, ahol rosszul lettek a dolgozók

Forrás: Blikk

Egy kórházi páciens szerint akár a betegek is kaphattak a kávéból, mivel több osztályon is a nővérek készítették el a reggeli feketét. Ő maga is ilyen kávét ivott kórházi tartózkodása alatt, cserébe a készítés költségeihez anyagilag hozzájárult.

“Műtét miatt voltam egy hetet a kórház másik részlegén. Amikor kávét szerettem volna inni, szóltam a nővéreknek, akik felajánlották: nagyon szívesen készítenek nekem” – mondta a beteg, aki szerint a szívesség könnyen tragédiával végződhetett volna, ha egy legyengült szervezetű beteg is iszik a kávéból.

A pszichológus szerint munkahelyi féltékenység vagy akár bosszú is lehet a nővér tettének oka. Az ápolónő ellen súlyos testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást.