Olvasásra ítélte az állatkínzó fiatalokat az Encsi Járásbíróság

A 17 és 20 éves fiatalokat az öt  és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetés mellett arra ítélték, hogy el kell olvasniuk Csáth Géza Anyagyilkosság című novelláját, és meg kell nézniük Szász János Witman című filmjét.

István és Patrik még 2015-ben biciklizett át Beretről Detkre, amikor is az árokban megláttak egy mozgásképtelen kiskutyát, akit csúnyán megkínoztak. István egy közelben talált szerszámnyéllel verte az a kutyus fejét, Patrik pedig telefonjával felvette a kínzást, és a videó a netre is felkerült – írja a 444.

Forrás: Youtube

Az Encsi Járásbíróság most tárgyalta a két fiatal ügyét. A kiskutya különös szenvedés következtében halt meg, a két tettes 5, illetve 6 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A jogerős ítélet emellett nevelési célzatú “büntetést” is tartalmaz: a két fiatalnak el kell olvasnia Csáth Géza Anyagyilkosság című novelláját, és meg kell néznie Szász János Witman fiúk című, szintén Csáth Géza alapján készült filmjét. Ezután az élményeikről olvasónapló formájában kell beszámolniuk.