dr. Orsós Zsuzsa írástudatlan szülők gyermekeként lett rákkutató adjunktus

A faluban, ahol felnőtt, nemhogy diplomája, de még érettségije sem volt senkinek.

Egyetlen könyv vagy újság sem volt az írástudatlan szülők gyermekeként, hallatlan körülmények között felcseperedett dr. Orsós Zsuzsa szülői házában – írja a Blikk. Csoda, hogy sikerült felülemelkednie a körülményeken anélkül, hogy példát látott volna erre Zsuzsa, aki ma már adjunktus, és a Pécsi Tudományegyetemen rákkutató biológusként oktat. És emellett ő a Magyar Tudományos Akadémia első cigány ösztöndíjasa.

Ám hiába a siker és a tudományos címek, mégsem tudja levetkőzni kisebbségi komplexusát: “Mielőtt megszólalok, a mai napig meggondolom, nehogy csacsiságot mondjak. Hiszen egy csomó szót csak felnőttkoromban hallottam először. A hat testvérem mellett én voltam az egyetlen, aki kilógott a sorból. A szüleim sokat veszekedtek, és már kiskoromban eldöntöttem: én másként szeretnék élni.”

Forrás: Blikk

Az akarást pedig kemény munka, és az eredmények is követték. Kisiskolás korában, mikor jutalomkönyvet kapott teljesítményéért, már máshogy nézett rá a családja. Innen még hosszú őt vezetett az adjunktusi címig, erről vasárnap este a Story4 TV-n beszél majd dr. Orsós Zsuzsa.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!