Munkások zaklatják fényes nappal a pécsi lányokat

Két pécsi lány minden nap bujkálva, lehajtott fejjel, napszemüvegben közlekedik Pécs belvárosában.

Melyik nőnek ne szóltak volna még be az építkezéseken güriző urak? Füttyögetések, roppant romantikus, vagy épp trágár kommentárok egyaránt vannak a repertoáron, mindez verbális szexuális zaklatásnak számít. A két fiatal, Pécsen élő lány nagy adagban és napi gyakorisággal kapja a nyakába a derék urak beszólogatásait – tudjuk meg a Pécsma cikkéből.

Hanna és lakótársa, Ági a belvárosban lakik, a mellettük levő telken azonban pár hónapja építkezés kezdődött, így nap mint nap kapják a kellemetlen megjegyzéseket.

“Másfél éve itt lakom, Ági két hete költözött ide. Reggel 6-tól néha este 10-ig dolgoznak itt a munkások, a beszólogatások mindennaposak. Eleinte nem zavart, hiszen csak megtámaszkodnak a lapáton és néznek, ami nem olyan nagy baj, de ezek az emberek itt dolgoznak hónapok óta.” – meséli a pécsi gimnazista lány, Hanna. “Ha kértem őket, hogy ne bámuljanak, fütyüljenek, akkor nagyon durván válaszoltak, pedig nem magassarkúban és miniszoknyában voltam, hanem éppen a szennyest vittem át egyik épületből a másikba, mackónadrágban, pulóverben és papucsban.”

Forrás: pecsma.hu

Az építkezés során ráadásul a szomszéd épület és a lányok otthona közti falat is felújítják, így a munkások most nyugodtan átbámulhatnak a lányok udvarára.

“Ez is nagyon kellemetlen. Semmilyen formában nem tartom elfogadhatónak ezt a viselkedést, de valahol nagyon mélyen megértem, hogy egy tizenkét órás munkaidő alatt unatkoznak a munkások, és egymást hergelik, ha elhalad mellettük egy lány”– empatizál Ági zaklatóival.

A két lány ráadásul próbált segítséget, tanácsot kérni hozzátartozóiktól, barátaiktól és ismerőseiktől, de sajnos senki sem veszi őket komolyan, a legtöbben pedig legyintenek rá. Az ügyben a Pécsma munkatársai megkeresték az építkezőcég vezetőjét is, aki nem reagált a megkeresésre.