Felesége mellől a börtönbe vágyott, ezért rabolt bankot a 70 éves úr

A 70 éves Lawrence John Ripple azt állította, azért rabolt ki egy kansasi bankot, hogy elkerülhessen felesége mellől otthonról.

A terve nem jött be: a szövetségi bíró viszont hat hónapnyi házi őrizetet és három évnyi próbaidőt szabott ki ítéletként a férfira, mert bár akár 37 hónapot is kaphatott volna, az ügyvédek, az ügyészek és a bank igazgató-helyettese is felmentését kérte – írja a 444.

A rablás módjából is sütött, hogy a férfi eleve el akarhatta kapatni magát: a rendőr-kapitányságától egy saroknyira fekvő bankot választott még ki. Itt egy papírcetlit adott át a pult mögött álló alkalmazottnak, melyen annyi állt, hogy fegyver van nála, és kéri a pénzt. Miután kapott mintegy 2000 dollárt, leült és megvárta a rendőrök érkezését.
A bírósági jegyzőkönyvekből az is kiderült, hogy a férfi a cetlit a felesége szeme láttára írta meg, és ekkor mondta azt is el neki, hogy inkább lenne börtönben, mint otthon.

Forrás: 444

A büntetlen előéletű férfi azt állította a bíróságon, hogy szívműtétje óta depresszióval küzdött és amikor elkövette a bűncselekményt, nem is volt önmaga, korábban feleségével is jó volt a viszonya.
Depresszióját évekig nem diagnosztizálták, a letartóztatás óta viszont gyógyszeres kezelést kapott és élete vissza is tért a régi kerékvágásba. Feleségével közösen pedig párkapcsolati tanácsadásra is járnak.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!