Ajánlj fel alkoholos kézfertőtlenítőt a kórházaknak, hátha kevesebben halunk meg

Hazánkban lényegesen kevesebb alkoholos kézfertőtlenítő fogy a szükségesnél, és ez megnöveli a kórházakban a fertőzések kialakulásának esélyét.

Míg hazánkban 6 liter/1000 betegnap alkoholos kézfertőtlenítő fogy a kórházakban, addig ez a szám Svédországban 40 liter/1000 betegnap – írja az Index. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete ezért  arra kéri a hozzátartozókat és betegeket, hogy mindig kérjék az egészségügyi személyzettől az alkoholos kézfertőtlenítőt. A szervezet egyúttal arra is kéri a cégeket és magánszemélyeket, hogy akik  egyetértenek a kezdeményezésükkel, az alábbi bankszámlaszámra tegyenek felajánlásokat alkoholos kézfertőtlenítő beszerzésére:  Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete OTP – 11748007 21162118 (közlemény: kézfertőtlenítő).

Forrás: Index

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete azt  szeretné elérni, hogy a július elsejei Semmelweis-napra minden kórház minden folyosóján legyen alkoholos kézfertőtlenítő. Erről szóltak a minisztériumnak és segítségüket is felajánlották, de ők maguk teszik meg az első lépést. 200 ezer forint értékben ajánlanak fel alkoholos kézfertőtlenítőt egy budapesti kórháznak. A szervezet szavazást is indít, hogy a dr. Novák Hunor által felajánlott összeget melyik kórház kapja.

Kövess minket a Facebookon is:
Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!