Vizibiciklivel akartak a hegyre feltekerni Füredről a részeg fiatalok

A fiatalok Balatonfüreden kötöttek el egy vízibiciklit, és gondolták, felmennek vele a hegyre.

A balatonfürdei vízirendőröktől kért segítséget 2017. június 12-én az esti órákban egy vízibicikli kölcsönző tulajdonosa, aki elmondta, hogy két ismeretlen személy megpróbált tőlük vizibiciklit kölcsönözni, de alkoholos befolyásoltságuk miatt nem adott ki nekik – írja a police.hu alapján a Kisalföld.

A két fiatal az elutasítás után a szomszédos strandra ment, ahol már bezárt a kölcsönző, azonban ők önkényesen, a vízből kiemelt, stégen elhelyezett vizibiciklik közül egy sárga színűt a vízre helyeztek, majd Tihany irányába elindultak vele.

A tulajdonos még a vízirendőrök érkezése előtt odakiabált a fiatalok, hogy értesítette a hatóságot, akik azt válaszolták, hogy “Dörgicsére akarunk csak tekerni”. A két fiatalember ezt követően visszament a stéghez.

A rendőröknek nem tudták hitelt érdemlően igazolni magukat, ezért, valamint a vízibicikli lopás miatt előállították őket a Balatonfüredi Vizirendészeti Rendőrőrsre.

A huszonéves fiatalok elmondták a rendőröknek, hogy a fürdőeszközt valóban engedély nélkül tették a vízre, de ellopni azt nem akarták, csak Dörgicsére akartak vele áttekerni, mivel helyismeret hiányában azt gondolták, hogy az közvetlenül Balatonfüred mellett található. (Dörgicse Balatonakalitól északra fekszik, nem a tó partján. A Balaton tengerszint feletti magassága 104 méter, Dörgicséé 280 méter).

Illusztráció: Pixabay

Mivel lopási szándék nem volt, a vizibicikli nem jármű, hanem egy szimpla fürdőeszköz, rongálási kár sem keletkezett, valamint személyazonosságukat is hitelt érdemlően megállapították, ezért a fiatalok meghallgatásukat követően szabadon távozhattak.