Óvodás kislány fejét harapta meg a terápiás kutya Budapesten

Az eset egy áruházban történt, ahol a felelős állattartást népszerűsítették épp a kutyával.

A Blikk egyik olvasója hívta fel a figyelmet az esetre: “Az áruház területén belül voltak a kutyák, én a gyerekeimmel kikerültem azokat. Miközben vásároltunk, az egyik percben még adakozásra szólítottak fel a hangosbemondón, majd balesetről beszéltek.”

A kutyát egy állatvédő szervezet vitte az áruházba, hogy élelmiszer adományt gyűjtsenek a mentett kutyák számára, és népszerűsítsék a felelős állattartást.

Az kutyás egyesület az alábbiakat nyilatkozta a lap megkeresésére: “Természetesen tömeghez, gyerekekhez szokott szocializált terápiás kutyákkal jelenünk meg, akik minden szükséges oltással rendelkeznek. Egy kislány hevesebben ölelte át az egyik kutyát, amiből sérülése keletkezett. A mentők a helyszínen ellátták a gyereket, akinek felhorzsolódott a bőre.”

Fotó: Shutterstock

2017. június 10-én a délutáni órákban bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy a Váci úton lévő egyik bevásárlóközpont bejárati ajtajánál egy kislányt egy kutya a fején megmart. A történtek tisztázása érdekében a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysága feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Stefan Siman, kutyakiképző az alábbiakat reagálta az esetre: “A terápiás kutyáknál követelmény, hogy az agresszió legcsekélyebb jele nélkül eltűrjék, ha idegen helyen idegenek nyomorgatják. De a kutya mellett lenni kell egy szintén kiképzett vezetőnek, akinek látnia kell a kutya jelzéseiből, ha elfáradt.”