Megdöbbentő: legalább 20 nőt molesztáltak a Parlamentnél, és videóra is vették

Mobillal vette fel a tinédzser, ahogy társai nőket molesztálnak az utcán a Parlamentnél.

Az Index egyik olvasója az alábbi levélben hívta fel a portál figyelmét arra, hogy egy kamaszokból álló társaság nőket molesztál az Országház közelében: “A budapesti Belváros kellős közepén, konkrétan a Parlamentnél és az attól délre eső utcákban – főleg az Akadémia utca, Zoltán utca környékén – napok óta egy 4-5 fős, kamaszfiúkból álló banda terrorizálja az egyedül közlekedő nőket. Módszerük: hátulról ketten megközelítik a kiszemelt áldozatot, egy harmadik a telefonjával videózza az esetet kicsit távolabbról, a többiek meg nézik és élvezik. A két “akcióhős” – természetesen egyszerre, úgy az igazán bátor, ugye? – ráugrik szerencsétlen nőkre, fogdossa, molesztálja, szexuálisan abuzálja őket, miközben zaklatásnak beillő szövegeket nyomnak.”

Az BRFK sajtóosztályán az Index kérdésére elmondták: pár nap alatt elkapták a tinédzserbandát, az elfogásukról videót is készítettek.  A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán 2017. június 11-én és 12-én három nő tett bejelentést arról, hogy egy fiatal fiúkból álló társaság szeméremsértő módon viselkedett velük, és a csoport egyik tagja ezt mobiltelefonnal is rögzítette. A nyomozók 2017. június 13-án este, a Budapest V., Vadász utcában a bűncselekményekkel kapcsolatban elfogtak hat fiatalkorút és 18 éves társukat. Egyikőjüktől a nyomozók lefoglaltak egy olyan telefont, amivel korábban legalább 20 hasonló bűncselekményt vettek fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akik sérelmére a fenti személyek hasonló bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek személyesen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán a Budapest V., Szalay utca 11-13. szám alatt, vagy a 01050/1871/2017. bűnügyi számra hivatkozva tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.