“Tökösnek kell lenni” – mondta a magyar autóversenyzőnő, aki olyat tett, amit még senki

A 20 éves György Anett az első magyar autóversenyzőnő, aki pontot szerzett a túraautó Eb-n.

A nyergesújfalui György Anett a túraautó Európa-bajnokság egyetlen női résztvevője, és az első magyar hölgy, akinek sikerült az FIA Európa-bajnokságán pontot szereznie – írja a Kemma. Ráadásul a Nürburgring-Nordschleife nem bánik kesztyűs kézzel a versenyzőkkel. A zöld pokolban az is hatalmas teljesítménynek számít, ha valaki be tud fejezni egy versenyt.

Forrás: Kemma

“Tökösnek kell lenni” – nyilatkozta élete első zöld pokolbeli köre után a 20 éves magyar versenyző. Az időmérőre sikerült is összeszednie magát, amit nemcsak folyamatos gyorsulással, hanem a 9. rajthellyel is bizonyított. A legendás pályán három körből állt a verseny, György Anett végül hetedikként ért célba, ezért járt a már említett történtelmi két pont.

Forrás: Kemma

György Anett kamaszként szeretett bele a versenyzésbe, amikor testközelből láthatta a kifejezetten nőknek indított hazai sorozat, a Lotus Ladies Cup egyik 2011-rs versenyét. A következő évben, 2012-ben már ő is versenyautóba ülhetett. Úgy vezette a Lotus Elise-t, hogy nem volt jogosítványa, érzéke viszont annál inkább. Tehetségének köszönhetően 2013-ban már a sorozat minden futamán részt vett, azóta több kategóriában is elindult, 2016-ban a Hankook Racer Cup Lotus bajnoka lett és a lány kategóriát is megnyerte.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!