Újítás a Balatonon: a gasztrojeggyel nagyot spórolhatsz a strandbelépők árán

A gasztrojegy lényege, hogy ugyan be kell fizetned a strandbelépő teljes árát, ám ha két órán belül kijössz egy fogyasztást igazoló számlával, akkor a belépőből 500 forintot visszakapsz.

A gasztrojegy június 1-től működik néhány balatoni standon, az Index-en megjelent információk alapján egyelőre a badacsonytomaji és a fövenyesi strandon van érvényben az új metódus, ami a nyaralóknak és a strandok büféseinek egyaránt kedvez. Ezeken a strandokon egyébként 700, illetve 750 forint  a teljes árú belépő, így, ha élünk a gasztojegyek adta lehetőséggel, akkor mindössze 200, illetve 250 forintért eltölthetünk 2 órát a strandokon.

Fotó: Kalas Györgyi / Index

A balatoni nyaralóknak évek óta az egyik legnagyobb problémája, hogy a strandokra 15 fokban és esőben is teljes árú belépőt szednek az önkormányzatok. Ezzel a nyaralók is rosszul járnak, – hiszen ha fürödni nem is, sétálni vagy gyerekekkel játszóterezni azért rossz időben is lehet a parton, – nem beszélve a büfésekről, akik ilyenkor is nagy forgalmat bonyolíthatnának, ha beengednék a potenciális vendégeket – írja az Index.

A rendszer jelenleg tesztelés alatt áll, ha sikeresen működik, akkor talán több Balaton parti önkormányzat is bevezeti majd.