Megölt egy orrszarvú egy magyar ökológust Ruandában, másfél éves árvát hagyott hátra

A 43 éves Gyöngyi Krisztián visszatelepített állatok beszoktatásán és vadőrök kiképzésén dolgozott Ruandában.

Az ökológus férfinek egy keskenyszájú orrszarvú okozta a vesztét a ruandai Akagera Nemzeti Park tudósítása szerint – írja a 444. A halál körülményeiről a park nem osztott meg részleteket.

Forrás: halasmedia.hu

18 keskenyszájú orrszarvút telepítettek Dél-Afrikából az Akagerába, miután Ruandában az orrvadászat miatt a faj gyakorlatilag teljesen kihalt. Peter Fearnhead, a park vezetője az MTI közlése szerint elmondta azt is, hogy a betelepítési- és az orrszarvú-megőrzési programban óriási szerepet játszott Gyöngyi Krisztián, akinek halála óriási veszteség.

Gyöngyi Krisztián feleségével, és 2015-ben született kislányával élt Afrikában, korábban Malawiban laktak. A kis Estella az afrikai nemzeti parkban fogant, de a halasi kórházban látta meg a napvilágot. Élete majd 40 százalékát töltötte Afrikában, egy zsindelytetős kunyhóban, egy kolbászfa és egy majomkenyérfa árnyékában. A kislány jól ismerte a kunyhójuk körül szinte naponta legelésző elefántokat, a szoba falán mereven pislogó gekkokat, az éjjel a szúnyoghálótól három méterre elcsoszogó víziló hangos csámcsogását. A cicákkal, kutyákkal csak a karácsonyi hazalátogatáskor ismerkedett meg. – mondta korábban Krisztián a Halasmédiának.

A magyar ökológus korábban együtt dolgozott Harry herceggel is, aki egyszerű halandóként segített befogni és átszállítani egy orrszarvúbikát.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!