Beindult a levendulaszezon – íme a legjobb szedd magad helyszínek!

Mi már tudjuk, mit csinálsz a következő hétvégéken!

A kora nyár egyik legkedveltebb növénye a levendula, melynek illata júniustól kezdi belengni a levendulamezőket körülölelő területeket.

Ahogy a meggyet vagy az epret, a levendulát is szedheted szedd magad akcióban. Utánanéztünk, merre érdemes menned, kigyűjtöttük a legígéretesebb helyszíneket.

Kőröshegyen már június 3-án elkezdődött a levendulaszüret, de ne aggódj, nem maradtál le semmiről, az akció június 16-ig tart a somogyi településen. A Facebookon azt írták a szervezők, hogy a birtok egészen június 25-ig ingyen látogatható, ha közben rákívánsz a szüretre, akkor pedig kapsz hozzá kölcsönbe metszőollót is.

A kemenessömjéni levendulafarm június 10-17. között nyílt napot hirdet, kóstolhatsz levendulás sütit, levendulaszörpöt, valamint szedhetsz is a növényből. Kattints ide a részletekért!

A Monoszlói Magyar Provence levendulabirtok június 13-15. között vár egy kis levendulaszedésre 10 és 18 óra között, további infókat a Facebook-eseménynél találsz az illatos szüretről.

Nyergesújfaluban június 16-18. között szedheted a kedvelt növényt, ollót, kést vigyél magaddal, mert azzal nem biztos, hogy ki tudnak segíteni a szervezők.

A Bács-Kiskun megyei Helvéciában található Csókasori Tanya Oázisnál is virágoznak már a levendulabokrok, ide június 17-30. között érdemes ellátogatnod.

A Balaton-Felvidéki Nemzeti Park június 19-30. között tart Levendula Fesztivált, Levendula Heteket és természetesen szedd magad akciót. A Facebook-eseménynél leírtak szerint a jelzett időben Csopakon várnak nagy szeretettel egy kis levendulaszedésre.

Érden a Sóskúti levendulás június 24-én vár egy szedd magad akcióra reggel kilenc és este hat között, katt ide a további információkért!

Écsen is június 24-én lehet szedni a levendulát, ha ide mennél, akkor úgy tervezz, hogy a gyülekező reggel 8 és 9 óra között lesz a Magdolna Vendégháznál. Utána túrázni indul a csapat, majd egy ebéd után, 14 órától indul a szüret.

Győrságon a Sági Levendulafarm július 1-2. között fogadja a szüretelni vágyókat, a Facebookon közöltek szerint korlátlan mennyiséget lehet itt szedni az illatos növényből.