Ufót filmezhettek le Zalacsánynál

Szabad szemmel nem látható, rendkívül gyors mozgású fehér jelenséget filmezett le drónjával Farkas Attila.

A férfi a cikázó pontokat otthon, a drónfelvételek átnézése közben vette észre, és szerinte biztosan nem emberi kéz alkotta szerkezetről van szó – írja a Bors.

Forrás: Bors

“Olyan sebességet, mozgást és fényt produkál, amit nehéz megmagyarázni. 2014 óta vagy ezer repülésem volt, de hasonlót sem láttam. Egy snittben egy másodperc alatt nyolc ilyen valami húzott el. Libabőrös lettem” mondta Attila, aki a jelenséget többször is rögzítette. Először május 17-én Zalacsányban, majd Felsőpáhokon, Vonyarcvashegyen és Keszthelyen is. Attila nappal, kora este és sötétben is felküldte drónját, hogy biztos legyen benne, nem technikai hibáról vagy optikai csalódásról van szó. A hirtelen irányt váltó kis fények azonban annyira gyorsak, hogy rendkívül le kell lassítani a lejátszást, hogy észrevehetők legyenek. Egy kilencszáz méteres mezőn 0,2 másodperc alatt haladtak át.

Légiforgalmi szakértők arra jutottak, egyértelműen olyas valamiről van szó, ami körül izzik a levegő, tehát lehet jármű is. Attila szerint talán egy teljesen új jelenséget sikerült felvennie, szerinte egy komolyabb felszereltségű csapat is megvizsgálhatná a helyszíneket.