Bármi lehetséges: a végstádiumú rákos beteg feljutott a Mount Everest csúcsára

Ian Toothill, a 47 éves végstádiumú rákos beteg bebizonyította, hogy minden lehetséges: az orvosok csak néhány hónapot jósoltak neki, ám ő ahelyett, hogy egy koporsóban feküdne, felment a Mount Everest csúcsára.

A 47 éves Ian Toothill hétfőn ért fel a 8848 – más mérések szerint 8850 – méteres csúcsra – írja az MTI-re hivatkozva a Kaposvármost. A személyi edzőként dolgozó férfi úgy tudja, hogy ő az első rákos beteg, aki feljutott a Mount Everest tetejére.

Fotó: Twitter / Ian Toothill

A Sheffieldből származó, de jelenleg Londonban élő férfinél 2015 nyarán diagnosztizáltak bélrákot és 2016 elején úgy tűnt, hogy legyőzte a betegséget, amely azonban később mégis kiújult. Az orvosok azt mondták neki, hogy csupán néhány hónapja maradt hátra.

Fotó: Twitter / Ian Toothill

A férfi négy hónappal ezelőtt indított internetes adománygyűjtő kampányt, amiből finanszírozni tudta az útját. A felhasználók kedd délutánig több mint 33 ezer fontot (11,6 millió forint) ajánlottak fel, amiből 29 ezer font az expedíció költségeit fedezi, a többi pénz pedig a Macmillan Cancer Support szervezethez kerül.