Átadta az 1000. ajándék tv-t a kórházaknak Attila, de eddig bírta anyagilag

Ellenbacher Attilát, a jótékony tévészerelőt már szinte az egész ország ismeri különös hobbijáról: kiöregedett tv-ket javít meg, hogy aztán jótékonyságból kórházaknak, más szociális intézményeknek adományozza őket.

Az ország legismertebb tv szerelője múlt héten jubilált: Zalaapátiban, a Pszichiátriai Betegek Otthonánál átadta az 1000. megjavított készüléket. Ám keserédes volt az ünnep, mivel anyagilag nem bírja tovább Attila az igények kielégítését. Nincs pénze beszerezni a távirányítókat, és elvinni a készülékeket a legtávolabbi településekre – írja az Index.

Az ezredik tévé átadása

Fotó: Ellenbacher Attila / Index

Attila elmondta: hobbija olyan országos igénnyel találkozott, amely már nagyobb befektetést igényelne. Folyamatosan viszik hozzá a megunt vagy elromlott tévéket, amelyeket igyekszik megjavítani, de nehezen tudja az ehhez szükséges anyagdíjat előteremteni.
Szintén nem tudja megoldani saját zsebből, hogy a megjavított tévék eljussanak Budapestről az ország legtávolabbi pontjára is. A legutóbbi helyszín, Zalaapáti például 200 km-re fekszik a fővárostól. Ezt eddig barátai, ismerősei segítségével, alkalmi adományozók támogatásából tudta finanszírozni, de elfogyott a keret, így kénytelen felfüggeszteni a tévéajándékozást.

Ellenbacher Attila megjavított tévéket ad a kórházknak, ezzel segíti a betegek gyógyulását

Forrás: Index

Pedig még rengeteg intézmény lehet az országban, ahol a mások számára feleslegessé vált, de még tökéletesen működő tévéknek örülnének. Ám a támogatók által nyújtott keret elfogyott, ezért nem tud több tévét adományozni Attila, aki azokat a betegeket sajnálja, akiknek a gyógyulásában így nem tud segíteni.