Ablaktalan ólban él az idős fehérvári férfi, 400 ezres “álomházra” gyűjtenek neki

Skrenyó Csaba 20 éve él villany, fűtés és víz nélkül, az ablaktalan, ponyvával letakart ól, amiben lakik, Székesfehérvár maroshegyi hétvégi házas övezetében található.

A férfi ingatlancsere útján húzta meg magát a maroshegyi hétvégi házas övezet egyik dűlővégén – írja a Feol. A bódé körül azonban emberi környezet van: egy papírdarabot sem látni eldobva, és néhány kis facsemete akkurátusan körültányérozva, a felkapált, rendben tartott sorok közé valami kevés zöldféle ültetve. A vacak vizesvödör, a maroknyi tűzifa, az ócska teásibrik szép rendbe állítva a téglákon.

Sokan élnek embertelen körülmények között a környéken Fotó: feol.hu

A nehéz sorsú férfin megesett Bakos Jánosné szíve, aki nem bírja nézni, hogy Csaba telente abban a lyukban didereg. A férfi nagy álma, hogy az ablaktalan ólból a derékig érő gazos terület másik felére költözhessen. Az ott álló álomház ráadásul most épp eladó, 400 ezer forintot kérnek érte. Az egyetlen közmű a villany, de már ez is hatalmas luxusnak számít Csaba eddigi életviteléhez képest.

Az ablaktalan, ponyvával letakart ól, amiben Csaba él Fotó: feol.hu

Ám Csabának nincs 400 ezer forintja, hetente tízezer forintból él. Judit viszont a fejébe vette, hogy a Karitász bankszámla hátterével összegyűjti apránként a szükséges pénzt a férfi új otthonára.

Az “álomház”, amiben ha más nem is, villany legalább van Fotó: feol.hu

“Ez a férfi sohasem kéreget, nem panaszkodik, nem követelőzik. Sajnos olyan betegség sújtja, hogy emberek közé nem való. De gondolhatja, mit érez az ember, mikor kihozza az ebédmaradékot, ő meg csak nyeli és nyeli… Megérdemelne egy esélyt még az élettől.” – mondja el Jutka a Feolnak.