Hős taxisofőr próbálta megállítani az egyik késsel felfegyverkezett londoni merénylőt

A szombat esti londoni terrortámadásban Chris, a taxis megpróbálta megállítani az egyik férfit, aki késsel támadtak a járókelőkre.

Március vége óta már a harmadik terrortámadás történt szombat este Londonban – írja az Index. Egy, a városközpontból érkező fehér kisteherautó gyalogosokat gázolt el a London Bridge-en, ahol mintegy százan lehettek a támadás időpontjában. A furgon továbbhajtott, majd a támadók késekkel a kezükben szálltak ki belőle.

Forrás: Index

Egy hős taxisofőr megkísérelte megállítani az egyik támadót. Chris az LBC-nek számolt be a horrorisztikus eseményekről. Látta, ahogy a London Bridge irányából érkező kisteherautó nekihajt az embereknek, majd három, késekkel felfegyverzett férfi száll ki belőle, és elkezdik véletlenszerűen megkéselni az embereket. Chris látta, amint egy fiatal lányt mellkason szúrtak.

„Mondtam a taximban ülő srácnak, hogy nekihajtok a támadónak. Megfordultam, hogy megpróbáljam, de neki sikerült ellépnie oldalra. Két rendőr gumibotokkal rohant a támadó felé, még nem tudták, hogy mi is történik. Az egyik férfi egy nagyon hosszú pengéjű késsel támadt a járókelőkre. Elkezdtem kiabálni az embereknek, hogy forduljanak meg, és fussanak el.” Chris elmondta: a támadó magas, rövid hajú, kecskeszakállt viselő férfi volt.

A londoni merénylők a London Bridge-hez közeli Borough Market-nél berontottak egy étterembe, és a vendégekre támadtak, többeket megsebesítettek. A rendőrök lelőttek három támadót, megsebesült egy rendőr is.
A terrortámadásnak 6 halálos áldozata van és több mint 30 ember megsérült

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!