Szkander Európa-bajnok lett a szolnoki katonanő

Itthon nem nagyon akad ellenfele, így külföldön is rendre megméretteti magát Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki aranyérmet szerzett a katowicei szkander Európa-bajnokságon.

Ráadásul a szolnoki katonanő rögtön rá is duplázott; lévén mindkét kéz számára külön versenysorozatot indítanak, ő mindkettőt megnyerte – írja a szoljon.hu.

“A szkanderezés még a civil életemből jött. Korábban versenyszerűen kerékpároztam, azt sem feltétlenül mondanám kifejezetten nőies sportnak” –nyilatkozta a katonanő a lapnak.

Fotó: Csabai István / szoljon.hu

“Az a baj, hogy Magyarországon kevesen vagyunk, nem nagyon vannak ellenfelek, ezért szeretek elutazni külföldi versenyekre. Januártól tavasz végéig nagyjából minden második hétvégén voltak versenyek, úgyhogy egy kicsit húzós volt ez az időszak”

“Egy amerikai versenyt nagyon szívesen megtapasztalnék. Szerencsére a férjem is katona, ráadásul sportszerető ember is, úgyhogy nem újdonság számára, hogy edzek és versenyzem is. Van egy nyolcéves kislányunk, már ő is ebbe született bele, hiszen jön velem edzésre, néha már versenyre is és természetesen nagyon drukkol.”

A katowicei aranyérem után máris folyik a felkészülés a soron következő világ- és Európa Kupára is, és az őszi világbajnokságra, amit idén Magyarország rendez.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!