Megható: így lett író és jógi a beteg, hajléktalan lányból

Balázs Valéria példája is rámutat arra, hogy a legmélyebb gödörből is van kiút: a bántalmazó családban felnőtt, súlyosan beteg lány éhező hajléktalanként kezdte, ma pedig sugárzik a harmóniától, és másokat tanít arra, hogyan javíthatnak életükön.

Valéria 7 hónapra született, súlyos csípőficammal és gerincferdüléssel – írja a Harmonet. Gyenge immunrendszere miatt minden betegséget elkapott, asztmás is volt, és gyakorlatilag végigbetegeskedte gyermekkorát. Emellett rendszeresen bántalmazta a családja. Az évek múlásával semmi sem változott, csak az, hogy egyre betegebb lett.

Forrás: Harmonet

18 évesen, ahogy nagykorú lett, elhagyta szülővárosát, és felment Budapestre. “Tudtam, hogy ha eljövök Budapestre, akkor is, ha hajléktalan leszek és ha éhezni fogok, ez egyfajta perspektíva. Otthon semmi jobb nem várt volna. Nem nagyon volt mit összepakolni… Fogtam magam, feljöttem Budapestre és hajléktalan lettem. Ősszel jöttem, aluljáróban aludtam, aztán jött a tél, egyre hidegebb lett és éreztem, hogy a hideget azt meg tudtam szokni valahogy, de az éhezést nem. Volt, hogy ettem a kukából is, ha nagyon rossz idők jártak, néha kéregettem, ha nagyon éhes voltam.”-mondta el Valéria.

A lány a Buddhista Főiskolán szeretett volna továbbtanulni, mert nagyon érdekelte a jóga és a meditáció. Egy idő után talált munkát, takarított a Buddhista Főiskolán, és cserébe járhatott az órákra, jógát tanult.

“A főiskolán néha aludhattam, de ebből nem lehetett rendszert csinálni. Február körül aztán tudomást szereztem egy lakásról, ahova néhány hajléktalan járt aludni, és odamentem. Fűtés nem volt, de legalább tavaszig fedél volt a fejem fölött. Aztán persze innen is kiraktak. Ekkor már jártam állásinterjúkra, de azért mindig látszottak rajtam, a ruháimon az életkörülményeim.”

Valéria jól tudott angolul, így az egyik általános iskolában kapott óraadói állást, így tudott egy kis szobát bérelni magának. Ezután elvégezte az ELTE pszichológia szakát és a Buddhista Főiskola jóga szakát, majd kidolgozta az Anamé Programot, ami egy speciális mozgásrendszer, és a testi-lelki állapotot nagymértékben képes javítani. Ez nem csak saját maga számára hozott gyógyulást, de ma már másoknak is tanítja. Valéria több könyvet is írt, de nem csak a hivatásában, hanem az életében is kiteljesedett. Van egy fia, és édesanyjával ma már nagyon jó kapcsolatot ápol.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!