Itt csaphat ma le a felhőszakadás – térkép!

A péntek sem telik el kiadós eső nélkül a jelek szerint, itt van, mire számíts.

Már csak ezt a pénteket kell túléléned, hogy beköszöntsön a háromnapos hétvége, az időjárás pedig nem fogja különösen növelni a munkakedved.

A Kiderül szerint június másodikán az ország jelentős részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, sok napsütés várható, több felhőre a nyugati és déli megyékben lehet számítani. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Napközben a Dunántúl nyugati, délnyugati részein helyenként zápor, esetleg néhány zivatar is kialakulhat, utóbbiakat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is kísérheti. A figyelmeztető előrejelzés szerint a délnyugati határhoz közelebb eső területeken ebben az időszakban egy-egy helyen akár felhőszakadás (>25-30 mm), jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérővel), illetve viharos szél (60-75 km/h) kísérheti a zivatart.

A várható felhőszakadások miatt a Dél-Dunántúlon van veszélyjelzés, Somogy és Baranya sárgul a térképen, ezekben a megyékben kell készülni leginkább egy-egy gyors ázásra:

Fotó: kiderul.startlap.hu

És hogy milyen idő lesz a hosszú hétvégén? Kattints ide, és már mondjuk is!