Indiai nyomortelepen nyitott iskolát a kaposvári férfi

A kaposvári oktatáskutatóról elnevezett Kovács Tamás Nyomortelepi Iskolában többek között higiéniára, önvédelemre és életpálya tervezésre tanítják az érdeklődő fiatalokat.

A férfi a Pécsi Tudományegyetem Társadalmi Felzárkózás Szakkollégium egyik kutatója – írja a sonline.hu. Az európai és az ázsiai országok oktatási rendszereit hasonlítja össze egy mintegy 20 ország részvételével zajló projektben. Az Európai Felnőttképzési Szövetség elindította a nyomortelepek felzárkóztatását célzó projektjét, ennek keretében gondolták azt, hogy az európaiak, akik úgymond jólétben élnek, segítsenek azoknak, akiknek nincs lehetőségük, információjuk a boldoguláshoz. A projekt során együtt dolgoznak a Delhi Egyetemmel és az indiai G3S Alapítvánnyal.

Forrás: sonline.hu

“Egy hatalmas nyomortelep van Delhi mellett, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy szeméttelepet. Az emberek bódékban, tákolmányokban élnek víz és áram nélkül. Nálunk körülbelül 300 éve lehettek ilyan állapotok. A nyomortelepen az a célunk, hogy megtanítsuk az ott élőket arra, hogyan lássák el magukat, hogyan jussanak vízhez, hogyan gazdálkodjanak, termeljenek. Ott helyben szeretnénk elérni azt, hogy boldoguljanak, ezért pedig a mi tudásunkat osztjuk meg velük.” – nyilatkozta a Sonline-nak Kovács Tamás, aki egyelőre még nem utazik ki az indiai gyerekekhez, mivel az utazás költségeiből inkább laptopokat vásárol az iskolájának.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!