A hét legcukibb fotói, amiktől elolvad a szíved

Megnézed ezt a galériát, és mosolygósan fejezed be a napot.

Nem fordulunk úgy rá a hosszú hétvégére, hogy ne mutatnánk neked egy méretes cukiságbonbont útravalóul a háromnapos pihire. Ha rossz napod volt, most jobb napod lesz!

Egy Fiona nevű négy hónapos víziló úszik a medencéjében az ohiói Cincinnati Állatkertben 2017. május 31-én. A nőstény borjú január 24-én született 13 kilogrammal:

 (MTI/AP/The Cincinnati Enquirer/Liz Dufour)

Az oroszlánokkal suttogóként közismert Kevin Richardson dél-afrikai zoológus egyik oroszlánjával a Dinokeng Vadrezervátumban 2017. március 15-én. Richardson igyekszik felhívni a közvélemény figyelmét az afrikai oroszlánok helyzetére, mert egyes becslések szerint a vadon élő példányok száma 40 százalékkal húszezerre csökkent az utóbbi két évtizedben.

(MTI/AP/Denis Farrell)

Egyhónapos uhufióka (Bubo bubo) Tompos Szabina állatkerti dolgozó kezében a veszprémi állatkertben 2017. május 23-án. Az Európában és Ázsiában élő uhu, más néven nagy fülesbagoly a világ legnagyobb bagolyfaja, Magyarországon fokozottan védett:

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fehér gólyák (Ciconia ciconia) naplementekor Balmazújvárosban 2017. május 29-én:

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sivatagi rókák (Vulpes zerda) a Debreceni Állat- és Növénykertben 2017. május 3-án. A fiatal hím testvérpár a lengyelországi Wroclaw állatkertjéből érkezett Debrecenbe:

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Egy kanadai lúd (Branta canadensis) csibéje élelmet keres az anyjával a Majna partján Frankfurtban 2017. május 8-án:

(MTI/EPA/Armando Babani)

Egy visivankával, azaz ukrán népi hímzéssel díszített öltözéket viselő nő a macskájával a kijevi Visivanka-menet elnevezésű hagyományőrző rendezvényen 2017. május 27-én:

 (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Vu Ven óriáspanda a hollandiai Rhenen Ouwehand Állatkertje óriáspandarészlegének, a Pandasiának a megnyitása közben, 2017. május 30-án. Vu Ven és társa, Hszing Ja a kínai Szecsuan tartományban fekvő Sicsiao faluból érkezett Hollandiába:

(MTI/EPA/Robin van Lonkhuijsen)

A lengyelországi Plock város egyéves ázsiai tapírja (Tapirus indicus) nézelődik kifutójában 2017. május 31-én. Lengyelországban először született ázsiai tapír, amelyet a veszélyeztetett fajták közé sorolnak:

(MTI/EPA/Marcin Bednarski)

Sirály repül a Sentinel-hegy felé a fokvárosi Table Mountain Nemzeti Parkban 2017. május 30-án. A szigeten mintegy ötezer fóka él. A park 1998 óta szerepel az UNESCO természeti világörökségi listáján:

(MTI/EPA/Nic Bothma)

Szen Dao, a nyolcéves nőstény elefánt és gondozója alámerül a Khao Kju Állatkert medencéjébe, a thaiföldi Csonburi tartományban 2017. június 1-jén. Az állatkerti gondozók oktatási célból és a látogatók szórakoztatása végett rendszeresen fürdetik elefántjaikat az üvegfalú medencében:

 (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Szalakóta (Merops apiaster) csapkod a szárnyával egy ágon az észak-németországi Lambsheim település közelében 2017. május 29-én. A gyurgyalag nyaranta előszeretettel költ északnyugat-németország egyes részein, az utóbbi pár évben Észak-Rajna-Vesztfália tartományban legkevesebb 239 fészkelő párt tartanak számon.

(MTI/EPA/Ronald Wittek)

A Frankfurti Állakert legújabb látványossága, egy párduckaméleon (Furcifer pardalis) a terráriumában 2017. május 5-én:

 (MTI/AP/Michael Probst)

Egy rózsás flamingó tollászkodik a Duisburgi Állatkertben 2017. május 22-én:

 (MTI/AP/Martin Meissner)

A párizsi állatkertből érkezett, fiatal hím manul vagy pusztai macska (Otocolobus manul) a Szegedi Vadasparkban 2013. június 14-én. A Közép-Ázsia füves területein őshonos macskaféle 142 egyedét tartják a világ 51 állatkertjében:

 MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-én született ázsiai vadkutya (Cuon alpinus) kölykeinek egyike kifutójában 2017. május 9-én:

MTI Fotó: Kovács Attila

Három és fél hónapos vörös óriáskenguru-kölyök anyja erszényében a Nyíregyházi Állatparkban 2017. május 29-én. A világ legnagyobb erszényes állatai (Macropus rufus) Magyarországon csak Nyíregyházán láthatók:

MTI Fotó: Balázs Attila

Törpe mara (Dolichotis salinicola) a Fácánház egyik kifutójában 2017. május 5-én:

MTI Fotó: Kovács Attila

Egyhetes zászlósfarkú kolobuszok (Colobus guereza) anyjukkal a veszprémi állatkertben 2017. május 11-én. A másik névén zászlósfarkú gereza Közép-Afrika bambusz- és esőerdeinek lakója:

 MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!