20 percig feküdt a dél-pesti kórház előtt az epilepsziás kismama

Hiába hívtak hozzá mentőt, a diszpécser nem küldött.

A Magyar Nemzet szerint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot csütörtökre virradóra egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő.

A kismama egy másik nővel várt a taxira a kórház főbejárata előtt, mikor azonban megérkezett a kocsi, összeesett. Társa tudta, hogy epilepsziás rohama van, megfogta a fejét, a taxis pedig azonnal hívta a mentőknek. A diszpécser azonban azt mondta: nem tud mentőt küldeni, vigyázzanak a nő fejére, és menjenek a kórházba segítségért. Közben a taxis elmondása szerint egy mentő kihajtott a kórházból, amiből kinézett egy férfi, de nem állt meg.

A cikk szerint kórház főbejárata zárva volt, nem működött a világítás és a csengő sem. A portás nem reagált semmire, hiába rúgta a taxis az ajtót és dudált. Ekkor a taxis megint telefonált, de a diszpécser most is azt mondta, hogy nem küld mentőt, menjen a taxis segítségért. A taxis elmondása szerint az éjszaka használható mentőbejárat 800 méterrel odébb van, ahová nem tudott elmenni, mivel egyik kezével lefogta a nőt, a másikkal telefonált.

Eközben az arra járó 123-as éjszakai busz vezetője sietett a segítségükre. Ezután vagy ő, vagy a taxis beszólt telefonon a kórház sürgősségi osztályára. Ezután nem sokkal kinyitották a főkaput, kijött az osztályról egy ápoló és egy orvos, utóbbi volt az, aki elbocsátotta a terhes nőt, aki epilepsziája miatt ment be épp a kórházba.

Időközben a kismama fejét tartó nő adott egy gyógyszert az összeesett nőnek, amit az ő gyereke kapott epilepsziára, ettől jobban lett.

A cikk szerint a nő több mint 20 percig feküdt az utcán, mire segítséget kapott a kórháztól.