Szuper strandidő a hosszú hétvégén, majd nagyot zuhan a hőmérséklet – részletek!

33 fokos jó időt kapsz a háromnapos hétvégén, de ami utána érkezik, annak nem fogsz örülni.

Pénteken az ország északkeleti harmadán nagyrészt derült idő várható, délután lehet kevés fátyolfelhő – áll a Kiderül előrejelzésében. Másutt gomolyfelhő-képződésre számíthatsz, főként a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részén alakulhat ki zápor, zivatar. A szél csak zivatarban erősödik meg, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

A hosszú hétvége első napján, szombaton napos, gomolyfelhős idő várható, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet zápor, zivatar, a változó irányú szél csak zivatarban erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Vasárnap napos idő lesz némi gomolyfelhőzettel, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű – írja a Kiderül.

Pünkösd hétfőn a megnövekvő felhőzet mellett legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek, több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél északnyugatira fordul többfelé megerősödik, a Dunántúlon, illetve zivatarban viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl északi felén 21 és 26, másutt még 26 és 31 fok között alakul.

Kedden jóval morcosabb időjárásra számíts, mint amilyenben a hosszú hétvége előtt volt részed. A prognózis szerint erősen felhős lesz az ég, legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap, többfelé valószínű eső, zápor, elsősorban keleten zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között lesz.

Szerdán tovább romlik az idő, a több-kevesebb napsütés mellett még többször lesz erősen felhős az ég, zápor bárhol kialakulhat. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. Éjjel és hajnalban 10-16, nappal maximum 24 fokot mutat majd a hőmérő.

Szóval használd ki a három napot, mert lehet, hogy nem mostanában lesz ilyen jó idő egy csobbanásra.