Rengeteg pénzt bukhatsz nyáron – erre figyelj!

Lehet, hogy neked fel sem tűnik, de a végösszeg milliókra rúghat.

Érkezik a nyári fesztiválszezon, a legnagyobb rendezvényeken pedig már egy ideje csak kártyával fizethetsz – írta a Pénzcentrum.

Nem megfelelő bankkártya híján – vagy épp azért, hogy ne azt hagyd el a forgatagban – fesztiválkártyát kell váltani, amire feltöltesz egy bizonyos mennyiségű összeget, és azzal fizeted a kiadásaidat.

Igen ám, de a megmaradt pénz visszautalására nincs lehetőség. A Pénzcentrum cikke szerint a 2014-es Balaton Soundon 8,6 millió forintot hagytak a kártyákon a fesztiválozók, ez kártyahasználóra leosztva 204 forint/fő volt. Hogy tavaly mennyi pénz maradt a kártyákon, azt a cikk szerint már nem sikerült megtudni a szervezőktől.

A Sziget Kft. rendezvényein használt kártyára feltöltött összeg csak az adott fesztivál utolsó napjáig tudod felhasználni vagy visszaváltani készpénzre, visszautalásra azonban továbbra sincs lehetőség. A cikk idézte Márki Lászlót, a Festipay vezérigazgatóját, aki szerint már dolgoznak azon a megoldáson, hogy az esetleges visszaváltásoknál ne készpénzt adjanak vissza, hanem amennyiben rendelkezésre áll bankkártyája a visszaváltó személynek, arra a maradványt visszaírják.