Így strandol egyszerre 50 kutya a Dunánál

Hetente egyszer-kétszer együtt bandázik két fővárosi kutyanapközi, ilyenkor a mintegy 50 eb falkában járja be a kutyás kirándulóhelyeket, vagy épp csobbannak egy nagyszerűt a Dunában.

Nem kell már egyedül unatkozniuk a kutyáknak, míg gazdáik a munkahelyükön vannak: a kutyanapközi kora reggel egy nagy autóval begyűjti az Érden, Diósdon, Budaörsön és Budapesten élő ebeket – van olyan kutya, akit pizsiben visz ki a gazda a járműhöz, míg más eb ilyenkor már egyedül kuksol otthon, ekkor kulccsal mennek be érte.

Fotók: nlcafe.hu

Mikor az összes kutyát felcsípik, indulhat az 5-6 órányi önfeledt játék. Csónaki Lídia, a Boldoghotel kutyanapközi vezetője magabiztosan felügyeli a falkát. íratlan szabály, hogy tíz kutyusra legalább egy ember felügyeljen, de könnyebb falkát akár egy ember is problémamentesen sétáltathat.

“A környezet és a kutyák biztonsága elsődleges, ezért csak olyan kutyust tudunk magunkkal vinni kirándulni, sétálni, akit már jól ismerünk, ismerjük a reakcióit, és alapvetően jól kijön másokkal” – mondja el Lídia a NLCafé újságírójának.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!