30 évesen nyugdíjazta magát a magyar családapa

Csongor még csak 36 éves, de már nyugdíjba vonult: havonta alig 10 órát dolgozik, a többi időt a családjával tölti. Az early retirement, avagy a korai nyugdíj a nyugati országokban könnyebben elérhető, ám hazai példák is akadnak – írja a Pénzcentrum. A kifejezés némileg megtévesztő, ugyanis attól, hogy valaki korán nyugdíjba megy, még aktív életet él, csak minimális időt tölt el munkával.

Csongor 28 éves korában, kezdőtőke nélkül vágott bele a teljes bizonytalanságba, mikor is összetűzésbe keveredett főnökével, és kirúgták. Egy ideig fordításból élt, majd az online marketing és a keresőoptimalizálás felé vette az irányt. Több nyelven beszél, ezért ügyfelei külföldiek. Ma ingatlan adásvételekben, céges ügyintézésekben segít külföldieknek, jutalékért cserébe összekapcsolva őket a megfelelő szakemberekkel.

Forrás: Pénzcentrum

A pénzügyi tudatosság áll mindennek a középpontjában Csongor szerint, ugyanis míg legtöbben, ha több pénzhez jutnak, elkezdenek többet is költeni, addig ők feleségével a több mint egymillió forintos bevételből 3-400 ezret költenek, így lehet biztosítani a jövőt.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!