Fillérekre büntették a mátyásföldi reptérnél ok nélkül kutyát ölő vadászt

A kutya a gazdájával sétált, a lövés indokolatlan volt, a vadász hibázott, a bírság összegét pedig nem fogod elhinni.

Az eset még februárban történt Budapest belterületén – írta az Index. A kutya a gazdájával sétált a mátyásfööldi repülőtér mellett, a négylábú néhány tíz méterre eltávolodott a férfitől, ekkor lőtte le egy vadász egy vadászlesből az állatot.

Az ügyben vizsgálat indult, a vadász ellen pusztulást okozó állatkínzás vétsége miatt indult eljárás, de végül lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés lett az ügyből. Kiderült, hogy a kutya nem hajtott vadat, nem is veszélyeztetett egyet sem, a lövés indokolatlan volt.

Az is kiderült, hogy a vadász nem ismerte fel kétséget kizáróan a tulajdonosától 60 méterre eltávolodott, a vadászlestől pedig 50 méterre lévő négylábút, meghallgatásán elmondta: rókának nézte.

Egy ilyen szabálysértés 150 ezer forinttal büntethető, de a vadász nem követett el az elmúlt két évben szabálysértést, így az összeg, amit a kutyát lelövő vadásznak kell fizetnie, az

25 ezer forint.

A kutya gazdája, Micha Sándor elszomorítónak írta le ezt a büntetést. Szerint a vadász lőni akart, véleménye szerint nem is tett meg mindent, hogy megtalálja a lelőtt kutya tulaját, nem hívta fel a helyi vadőrt.