Suhajda rosszul lett, Klein Dávid egyedül juthat fel az Everest csúcsára

Suhajda Szilárd aggasztó állapotba került a Mount Everest 6500 m magasan fekvő kettes táborában, így kénytelen volt visszatérni az alaptáborba. Klein Dávid még elérheti régóta dédelgetett álmát, és feljuthat a hegy csúcsára – írta az Origo.

Dávid és Szilárd kedd hajnalban indultak el a Mount Everest alaptáborából csúcsmászó körükre. A két hegymászó a harmadik akklimatizációs körükben már éjszakáztak 8000 m fölött, és akkor jól bírta Szilárd szervezete a hatalmas megterhelést. Most viszont rosszul lett, mikor a 6500 méter magasan fekvő kettes táborukban töltötték az éjszakát. Aggasztó állapota miatt nehéz döntést hozott: a Magyar Everest Expedíció sikere érdekében, serpák segítségével visszaereszkedett az alaptáborba.

Fotó: Magyar Everest Expedíció 2017

Jelenleg is innen szurkol Klein Dávidnak, aki azóta már bejelentkezett a 7200 méter magasan fekvő hármas táborból, és a tervek szerint csütörtökön továbbhalad a 8000 m magasan fekvő Déli-nyeregig. Az Origo információi szerint a napokban négy holttestet találtak az ezen a magasságon fekvő négyes táborban, így minden szurkolás és jókívánság jól jön Klein Dávidnak az Everest meghódításához.