Sittre vágják a kutyája nyakát elvágó pápai férfit

A láncra feltekeredett kutya ugatása idegesítette, ezért fogott kést a 22 éves ittas férfi.

A Pápai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Pápa környéki 22 éves férfit, aki megvágta kutyájának nyakát, mert zavarta az ugatása.

A vád szerint az elkövető mintegy három hónapig tartotta láncra kötve az egyéves keverék kutyát. A férfi április 29-én este egy barátjával italozott otthon, amikor a kutya ugatni kezdett, mert feltekeredett a lánca. Ittas gazdája idegesen közelített az állathoz, amely ezért az MTI híradása szerint támadni kezdte.

A megkínzott kutya (fotó: police.hu)

A férfi dühében elhatározta, hogy elpusztítja a kutyát. Megélezett egy kést, és több mély vágást ejtett az állat nyakán, majd lecsatolta róla a láncot. Az állat elfutott. Másnap a férfi az udvarban keresni kezdte a tetemet, hogy elássa, de nem találta meg, mert az állat korábbi gazdája udvarán elbújt.

A megkínzott kutya (fotó: police.hu)

A kutyára május elsején reggel találtak rá, az életét az állatorvos mentette meg, erről akkor mi is beszámoltunk, fotókat és videót is mutatva a kutyáról.

A Veszprém Megyei Főügyészség május 24-i közleménye szerint a Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és jogerősen két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!