4279 km-t gyalogol egy magyar srác a hírhedt túraútvonalon

Veszélyes vállalkozásra szánta el magát a dusnoki földrajztanár, Kinyó Zsolt. A Kósza becenévre hallgató fiatalember a hírhedt Pacific Crest Trailt, az Amerika nyugati partján végigvezető 4279 km-es túraútvonalat fogja végigjárni – számolt be róla a borsonline.hu.

A világ egyik legveszélyesebb túraútvonala több emberéletet követelt már, és magyar túrázó még sosem járta végig. A Pacific Crest Trail útvonala a mexikói határtól egészen Kanadáig húzódik, és mindeközben olyan veszélyeket kell leküzdenie a túrázóknak, mint a Mojave-sivatag gyilkos szárazsága, vagy a Sierra Nevada-hegység havas sziklái.

Fotó: borsonline.hu

Kinyó Zsolt tisztában van a veszélyekkel, amennyire lehet, igyekszik felkészülni rájuk. Visz magával medvecsengőt, hogy a medvék és pumák időben meghallják közeledtét, és reméljük, a kígyók és a skorpiók is messzire elkerülik majd a dusnoki fiatalembert.

A Pacific Crest Trail a test számára is hatalmas kihívás, Kósza 18 kg-os hátizsákkal járja végig a 4279 km-es utat, és sátorban tölti majd éjszakáit. Fő élelme a zabpehely és a szőlőcukor lesz. Sok sikert kívánunk Kinyó Zsoltnak!

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!