Hős hajléktalan segítette a manchesteri merénylet sérültjeit

Vészhelyzet esetén a legtöbben menekülőre fogják, de mindig vannak néhányan, akik nem magukra, hanem inkább a többiekre gondolnak. Így volt ezzel a manchesteri terrortámadás hőse, Chris Parker is. A hajléktalan férfi a merénylet utáni káoszban rögtön a sérültek segítségére sietett – számolt be róla a 444.hu.

A 33 éves hajléktalan férfi az Ariana Grande koncert végén bekövetkező terrortámadás idején épp a helyszínen, a Manchester Arena előterében kéregetett.

Egyszer csak hatalmas robbanást hallott, látott egy fehér villanást, majd mindent elárasztott a füst, az emberek pedig kiabálni kezdtek. A robbanás ereje feldöntötte Christ, aki feltápászkodott, és a többiek segítségére sietett.

Fotó: BEN STANSALL/AFP

Először egy kislányt látott meg, akit pólóba csavart, és megkérdezte tőle, hol vannak a szülei. A gyermek apukája a munkahelyén volt, anyukája viszont a helyszínen – Parker szerint a kicsi édesanyja is a merénylet áldozatai között van.

Chris ezután egy, a hatvanas éveiben járó nőnek próbált meg segíteni, aki a fején és a lábán is súlyosan megsérült. Azt mondta, hogy a családjával érkezett a koncertre, ám többet nem találkozhatott újra szeretteivel: a hölgy Chris karjai között halt meg.

A hajléktalan hőst nagyon megviselik az események, sokat sír azóta, és sokkoló számára, hogy mindez a szörnyűség épp egy gyerekkoncerten történt meg.