Itt lesznek a legdurvább felhőszakadások szombaton

Veszélyjelzést adtak ki, nézd, melyik megyék érintettek.

Pénteken kellemes kora nyári időnek örülhetsz. A Kiderül szerint a sok napsütés mellett főként a Dunától keletre számíthatsz nappali gomolyfelhő-képződésre, csapadék nem várható. A Dunántúlon a déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 13, 21 fokra hűl le a levegő.

A szombat már nem lesz ilyen kellemes. Amint azt a Kiderül megírta, a nap nagy részében a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell készülni, majd estétől nyugaton erősen megnövekszik a felhőzet. Főként délután, este többfelé alakul ki zápor, zivatar.

Megélénkül, a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű.

Felhőszakadásokra is számítani kell, emiatt Győr-Moson-Soprnon, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre adtak ki figyelmeztetést május 20-ra. Az említett megyékben egy-egy intenzívebb zivatar 25-30 milliméternyi csapadékot is hozhat:

Fotó: kiderul.startlap.hu