Így romlik el a gyönyörű nyárelő a hétvégére

Mutatjuk, meddig élvezheted a mostani szuper időt.

Csütörtökön a Kiderül szerint sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel csapadék nélkül. A szél többnyire mérsékelt marad, de a Dunántúlon a délire forduló szelet élénk, a Fertő térségében erős közeli lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 27 fok között alakul, késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken marad a napsütéses, derűs idő, az eget egy kevéske gomoly- és fátyolfelhő dekorálja majd. A szakemberek szerint csapadék nem lesz, a déli, délkeleti szél megélénkül, a Dunántúl északi részén többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Szombaton aztán megváltozik minden. A Dunántúlon erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott a délutáni órákban már zápor, zivatar is várható. A Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység térségében estefelé alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél, keletebbre csak este fordul át a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 18 és 25, másutt 25 és 28 fok között valószínű.

Sajnos a vasárnap sem lesz olyan szép, mint amilyen a csütörtök és a péntek volt. Amint azt a Kiderül írja, a Dunántúlon csökken a felhőzet, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, majd délután főként a keleti területeken lesz gomolyfelhős az ég, és főként ott lehet zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.