Apja és az orvosok is lemondtak a súlyos beteg fiúról, édesanyja a Harvardig juttatta

Senki nem hitte 29 évvel ezelőtt, hogy ez lesz a srácból – senki, kivéve az édesanyja.

Cou Hungjen 1988-ban szülte meg kisfiát, Ting Tinget. A kisfiú azonban majdnem cerebrális parézissel született, ami a központi idegrendszer károsodása miatt kialakult mozgásfogyatékosságot jelenti – írta a South China Morning Post.

Az anyának az orvosok és a férje is azt mondta, hogy mondjon le a babáról, hiszen csak keserű, folyamatos gondozást igénylő élet áll előtte.

Fotó: scmp.com

A nő azonban nem fordított hátat a fiára, elvált a férjétől, és egyedül kezdte nevelni gyermekét, megadva neki minden támogatást, kezelést és odafigyelést, amire csak szüksége volt.

Cou Hungjen egyszerre három állást vállalt Ting Tingért, kevéske szabadidejében pedig olyan játékokat játszott a gyermekével, amelyek megdolgoztatták a gondolkodását, segítették szellemi fejlődését. Még azt is megtanította neki, hogy hogyan használja a pálcikákat, ami különösen nagy teljesítmény, hiszen a gyermek a merev kezei miatt alig tudta megfogni őket az elején.

“Nem akartam, hogy szégyenkezzen a betegsége miatt”

– mondta az anya, hozzátéve, hogy a nehézségeket rendkívül kemény munkával és odaadással küzdötték le.

Teltek az évek, az évtizedek. Ting Ting most 29 éves, és az a fiú, akiről az orvosok és a saját édesapja is lemondtott, a Pekingi Egyetemen végzett környezetmérnökként, jelenleg pedig a Harvardon hallgat jogot. Ting Ting és az édesanyja sem adta fel egy percre sem a küzdelmet, rácáfolva ezzel mindenkire, aki keserű életet jósolt a beteg fiúnak.