Rendőrnők élesztettek újra egy férfit Ferencvárosban

Sem légzése, sem vérkeringése nem volt a férfinak, akit a pesti rendőrök hoztak vissza az életbe.

Gépkocsizó járőrként dolgoztunk április 23-án, 18 óra 40 perckor egy Drégely utcai lakáshoz küldtek minket – idézte a Zsaru Magazin Jüngling Szabina őrmestert, a IX. Kerületi Rendőrkapitányság járőrét.

– Berta Klaudia őrmesterrel mentünk a címre, mivel egy férfi rosszullétéről tettek bejelentést. A lakásban az élettársa fogadott, aki a konyha felé irányított minket. A férfi eszméletlenül feküdt a földön, megtudtuk, nyugtatókat fogyasztott, amit alkohollal kísért le. Amíg Klaudia mentőt kért, ellenőriztem az életfunkciókat, de légzést és vérkeringést nem tapasztaltam. Megkezdtem a szívmasszázst. Kis idő múltán visszatért a keringése, felköhögött, majd mire a mentő kiérkezett, magához tért, a mentők pedig kórházba szállították.

Több alkalommal tanultam már az elsősegélynyújtás alapjait, szerintem az ismétlésnek van értelme. Amikor krízishelyzetbe kerülünk, nem félünk alkalmazni az elsajátított technikát. Nemrég a Boráros téren próbáltam újraéleszteni egy férfit, sajnos akkor nem jártam sikerrel, túl sok idő telt el – mondta az őrmester.

Az életmentő rendőrök