Itt vannak az angolérettségi feladatai

A világ egyik legokosabb embere is téma a vizsgán.

Május 11-én az a angol írásbelikkel megkezdődtek az idegen nyelvi érettségik.

Az Eduline szerint az angolból középszinten érettségizőknek egy Stephen Hawking-idézet, egy elveszett szemüvegről szóló szöveg, egy, a sziesztázás hatásairól szóló cikk, valamint egy különleges kerékpárzárról szóló anyag is feladat a vizsga első részében.

A cikk szerint a szövegekkel kapcsolatban igaz-hamis, szövegpótlási, nyelvtani és összepárosítási feladatokat kell megoldaniuk 60 perc alatt.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az “Olvasott szöveg értése” 60 perces, a második rész, a “Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces “Hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, majd végül az “Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora – írta az MTI.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár – a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.

Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató alapján történik.