Madárfészket mentettek a pécsi tűzoltók

Ennél bájosabb mentésről ma már biztosan nem adunk hírt.

Mindössze húsz métert tettek meg a pécsi tűzoltók szerdán, mikor a tűzoltó-laktanyával szemközti járdához riasztották őket – közölte honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írták, egy körülbelül tízméteres fa gyökérzete lazult meg a nagy mennyiségű eső következtében, majd a viharos erejű szél kidöntötte a növényt. A pécsi beavatkozók épp csak áthajtottak a laktanya előtti négysávos úton, és már meg is érkeztek a káreset helyszínére.

Fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Terelőkúpokkal elterelték a forgalmat, így biztonságban kezdhették meg a beavatkozást. Láncfűrésszel kezdték darabolni a fa törzsét, két másik tűzoltók, pedig a levágott faágakat hordta el a járdáról.

Fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A kidőlt fa lombjai között egy madárfészket találtak, benne négy tojással. Csodával határos módon a fa épp úgy dőlt ki, hogy a fészek nem esett a földre, és a tojások is sértetlenek maradtak. A tűzoltók miután szabaddá tették a járdaszakaszt, kesztyűben óvatosan megfogták a fészket, és felrakták a legközelebbi fa egyik ágára, remélve, hogy a madarak rátalálnak majd, és kiköltik a tojásokat.

Mi is reméljük.

Fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság