Itt a riasztás, nézd, hol zuhog mindjárt az eső

Mutatjuk a térképet, te is ázni fogsz?

A Kiderül figyelmeztető előrejelzése szerint várhatóan a ma délelőtti órákig elsősorban a Duna vonala térségében számíthatunk zivatarokra lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (20-40 mm), kis méretű jég, illetve szélerősödés (~40-55 km/h) kíséretében. Ezt követően az éjféli órákig több helyen valószínű zivatar kialakulása, amelyhez lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (20-40 mm), jégeső (jellemzően kis méretű, 1 cm alatti átmérővel), illetve erős vagy viharos (50-70 km/h) szél társulhat. A 30 mm körüli vagy feletti lokális csapadék kialakulása az ország déli felében, illetve a középső országrészben a délutáni, esti órákban lehet jellemzőbb.

A csapadék miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala és Vas kivételével az összes megyében figyelmeztető előrejelzés él a mai napon. Számos járásra riasztást is kiadtak, ami azt jelenti, hogy arrafelé néhány órán belül már zuhoghat az eső.

Pest megyében Budapesten, valamint a Dabasi, az Érdi, a Gyáli, a Ráckevei és a Szigetszentmiklósi járásban lehet hamarosan egy kiadós zuhé, de Bács-Kiskunban, Baranyában, Tolnában és Fejér megyében is számos járásban él riasztás. A részletekért kattints a Kiderül térképére:

Fotó: kiderul.startlap.hu