Itt lesznek a legnagyobb felhőszakadások szombaton

Mielőtt elkezdenéd szervezni a hétvégi kirándulást, okvetlenül nézd meg ezt a térképet.

A Kiderül előrejelzése szerint szombat hajnalra a Dunántúlon nagy területen kiderül az ég, de emellett az északi országrészben is lehetnek már gyengén felhős körzetek. A legtöbb felhő a délkeleti, keleti tájakon maradhat, ott kisebb zápor is előfordulhat.

Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett a Dunántúlon valószínű a legtöbb napsütés, ott estig csapadéknak is kicsi az esélye, míg az ország más tájain a magasabbra törő gomolyfelhőkből szórványosan várható zápor, helyenként zivatar felhőszakadás kíséretében. Nagyobb számban a nap második felében számíthatsz csapadékra az ország északkeleti, keleti felén, de arra felhőszakadásokra is kell készülni.

Mint írták, időnként megélénkül az északnyugati szél, átmeneti szélerősödés csak intenzívebb csapadékgócok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 14 fok között alakul, az Alföldön lesz a legenyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

A várható felhőszakadások miatt a Dunától keletre az összes megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológia. A Kiderül térképe szerint az alábbi megyékben intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat május 6-án:

Fotó: kiderul.startlap.hu