12 órát váratták a szívbeteg férfit egy budapesti kórházban

A többször operált férfi rosszullét miatt került be, fél nap után távozott, ez idő alatt zömmel csak várt.

Az 56 éves Kiss Pétert a napokban utalta be háziorvosa anginás rosszullét miatt egy budapesti kórházba – írta a Blikk.

A többször műtött férfi délelőtt negyed 12-kor érkezett meg, három óra múlva, negyed háromkor be is hívták, de ott annyit mondtak neki, nem tudnak vele foglalkozni, mert nincs orvos a közelben.

Fél ötkor ismét behívták, akkor vért vettek tőle, EKG-t csináltak, valamint elküldték röntgenre. A röntgennél megint várni kellett, éppen takarítottak ott.

Egy óra elteltével ismét vért vettek tőle, ezután pedig ismét pörögni kezdtek az órák, a zárójelentését negyed 12-kor kapta meg, a kórházból 23 óra 23 perckor távozott.

“Több mint 12 órát töltöttem el odabent úgy, hogy nem tudtam, nagy-e a baj, megoperálnak-e, vagy ezúttal megúszom. Szívbeteg vagyok, egyszer már újraindították a szívem, aztán katéteres beavatkozáson estem át”

– idézte Péter szavait a Blikk.

A lap megkereste a kórházat, az intézmény azt közölte, Péter a saját lábán érkezett a sürgősségi osztályra, felmérték az állapotát, az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Azt is elmondták, hogy a kórház az ország és a főváros egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, és meglehetősen túlterheltek.