Fogadd örökbe Tabit, a pesti rendőrkutyát!

Tabi 10 évnyi szolgálat után vonult nyugdíjba, most szerető gazdit keresnek neki.

Tabi, a német juhászkutya a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szagazonosító kutyájaként dolgozott egy évtizedet – közölte a rendőrség.

Az ebet tíz hónapos korában kapta meg Sárközi Bernadett törzszászlós. Tabit szagazonosító kutyának képezték ki, feladata a szagminták és nyomok egyezésének kiszimatolása volt.

A törzszászlós gyermeket vállalt, Tabi ezért a közvetlen feletteséhez, Ráb Attila törzszászlóshoz, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi kutyavezetői csoportjának parancsnokához került.

Tabi és gazdája (fotó: police.hu)

– Hamar megtaláltuk a közös hangot, és hat éven át nagyon sikeresen dolgoztunk együtt – mondta a parancsnok.

Tabi ivartalanított, jó vérmérsékletű, nyugodt eb, az embereket nagyon szereti, bár a gyerekzsivajt kerüli, a többi kutyával nem jön ki túl jól, főleg a szukákkal. Sajnos a parancsnok nem tudja hazavinni, mivel már hat kutyája van, ezért most szerető gazdit és új otthont keresnek neki.

Tabi tíz évig keményen dolgozott, hozzávetőlegesen legalább ezer szagazonosítást végzett, betörőket, rablókat, gyilkosokat sikerült a nyomozóknak a szimata alapján felelősségre vonni, ezért megérdemli, hogy nyugdíjas éveit pihenéssel töltse egy kertes ház puha pázsitján – áll a közleményben.

Mint írták, az eb idős ember mellé tökéletes társ lehet, nem szeleburdi, nem rohangál naphosszat, a kertet sem kell félteni tőle, és attól sem kell tartani, hogy a csaholásától lesz hangos az utca.

A kutya imádja a lecsókolbászt, mindig azt kapott jutalomfalat gyanánt egy-egy szagazonosítás után. Vigyázni kell azonban az etetéssel, Tabi ugyanis hízékony.

Ha befogadnád Tabit, hívd az alábbi telefonszámot: a 06-20-444-1306.