Sárba ragadt, a pusztában éjszakázott egy 95 éves bácsi

Egy Jászapátin élő, idős asszony kért segítséget a rendőrségtől május 2-án délelőtt, mert elektromos kerekes székkel közlekedő férje május 1-jén 16 óra körül elment otthonról és azóta nem tért vissza – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Jászapáti Rendőrőrs rendőrei, valamint a helyi közterület-felügyelő és a helyi polgárőrök – több csoportban – azonnal az eltűnt férfi keresésére indultak. A rendőrök találtak egy férfit, aki reggel vonattal érkezett Jászapátira és a vasúti sínek mellett haladó földúton látott egy elektromos háromkerekűt, valamint egy idős férfit.

A rendőrök a helyi polgármesteri hivatal terepjárójával azonnal a megadott helyszínre siettek. Jászapáti és Jászdózsa között megtalálták a sár fogságába ragadt járművet, azonban a férfit tovább kellett keresniük.

Néhány kilométerre az elektromos kiskocsitól, a földút mellett, a fűben fekve találták meg a 95 éves férfit. Azonnal orvoshoz vitték, majd egészségügyi vizsgálatát és ellátását követően otthonába szállították az aggódó feleségéhez.