Orvostörténelmi műtétet hajtottak végre a ritka betegséggel született hármasikreken

A piciket 11 hetes korukban meg kellett operálni, nézd, hogy mosolyognak most!

Amy Howard tavaly októberben hármasikreknek adott életet, Jackson, Hunter és Kaden azonban az Independent cikke szerint egy ritka, különleges betegséggel jött a világra.

A kicsik koponyacsontjai túl hamar kezdtek összezáródni, ez fokozta a koponyaűri nyomást, a jövőben pedig nem tudott volna megfelelően fejlődni az agyuk.

A betegség nem számít gyakorinak, 2500 gyermekből mindössze egynél szoktak ilyet diagnosztizálni, az pedig, hogy mindegyik ikerbaba így született, még kirívóbbnak számít.

A kicsiken 2017 januárjában laparoszkópiás koponyaműtétet hajtottak végre, melyhez csak apró bemetszésekre volt szükség, nem kellett az egész koponyát felnyitni. A babák csupán 11 hetesek voltak a beavatkozás idején, a kórház szerint a beavatkozást még sosem hajtották végre hármasikreken.

Jackson, Hunter és Kaden néhány nappal a műtét után hazatérhetett. Azóta egy különleges sisakot kell viselniük a nap 23 órájában 6-9 hónapos korukig, mely segít a koponyájuk helyes formájának kialakulásában.

A különleges hármasikrek most öt hónaposak, és minden rendben velük. Anyukájuk, Amy elmondta: az életük egy kicsit kaotikus, de csodálatos, nem cserélne senkivel sem a világon.

null

null