Felhőszakadások, zivatarok jönnek szerdán, itt lesz a legdurvább

Több megyére kiadták már a figyelmeztetést, nézd meg, feléd lesz-e zuhé.

A Kiderül figyelmeztető előrejelzés szerint kedden a délutáni, esti órákban a Tiszántúlon, éjjel pedig a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli felén lehet néhol zivatar, amelyeket jelentősebb mennyiségű csapadék (15-25 mm), átmeneti szélerősödés (45-70 km/h) és kisebb méretű jég (átmérő 1 cm körül vagy alatt) kísérhet.

Május 3-án, szerdán zivatarok kialakulásához leginkább az ország keleti felén lesznek megfelelő feltételek, a Tiszántúlon egy-egy intenzívebb zivatar is lehet. Zivatarokat jelentősebb mennyiségű csapadék ( > 20-25 mm), szélerősödés (45-75 km/h) és kisebb méretű jég (átmérő 1 cm körül vagy alatt) kísérhet a délutáni, esti órákban.

A várható időjárás miatt szerdára az ország keleti részére adtak ki veszélyjelzést. Eszerint felhőszakadás miatt veszélyjelzés él Heves, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, erre 25-30 milliméternyi eső is érkezhet egyszerre.

Békés, Hajdú-Bihar, BAZ és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben szintén készülni kell felhőszakadásra, emellett kis valószínűséggel heves zivatarok is kialakulhatnak arra, melyeket károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet.

Kattints a Kiderül térképére a részletekért:

Fotó: kiderul.startlap.hu