Pontosan látszik már, milyen idő jön a hosszú hétvégére

Ennek fényében tervezd a háromnapos pihenést.

A Kiderül szerint szerdán többórás napsütés várható, délután, este nyugaton, északon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott estefelé már egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szelet többfelé erős, főként északnyugaton viharos lökések kísérik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 13, 18 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunától keletre süthet ki a nap első felében több órára a nap, estére azonban ott is beborul az ég. Egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli szél többfelé megerősödik, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl északnyugati felén 9 és 14, másutt 16 és 22 fok között valószínű.

A hosszú hétvége előtti utolsó munkanapon, pénteken eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd estefelé a Dunántúlon helyenként már felszakadozik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. Éjjel és hajnalban 3-10, nappal 9-14 fok várható.

Szombaton keleten is felszakadozik a zárt felhőzet, a sok gomolyfelhő mellett rövid napos időszakok is lehetnek, szórványosan alakul ki eső, zápor, az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik. Nem lesz meleged: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen lehet eső, zápor, az északi, északkeleti szél megerősödik. Lehetne jobb idő is: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul a prognózis szerint.

Május elsején, hétfőn gomolyfelhős, napos időre számíthatsz, helyenként zápor előfordulhat. A keleti, délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.