Meghalt Fagyi, a népszigeti stégről megmentett róka

Rondán végezte be a ravaszdi, akiért egy ország szorított.

A szerencsétlenül járt róka januárban tett szert országos ismertségre, mikor is odafagyott a budapesti Népszigeti Hajójavító stégjéhez. Az állatvédőknek a kiszabadításához még egy baltát is meg kellett fogniuk, az akció szerencsére sikerrel zárult, így a róka az állatkórházba került.

Először úgy nézett ki, hogy el fogja veszíteni azt a lábát, amivel odafagyott a stéghez. Az Állatmentő Liga később azt írta, megmarad a róka lába, csupán farkának a végét veszíti el. A mentett rókát elnevezték Fagyinak, aki a szakemberek szerint egy 1 év körüli alultáplált hím.

A róka szépen gyógyult, erősödött, mindenki azt várta, hogy a tavaszra felépül.

A 24.hu azonban most megtudta, hogy Fagyi elpusztult. Mint írták, március közepén elengedték a rókát a külső Váci út környékén a házgyárak után ott, amelyik környéken találták.

Fagyi ezután beköltözött egy gyártelepre, ami komoly hiba volt részéről: az egyik őrkutya elkapta, és úgy helybenhagyta, hogy az Állatmentő Liga munkatársai már semmit nem tehettek az állatért, aki egy autó alatt haldoklott. A róka nem volt beteg, rosszul számíthatta ki a helyzetet, ezért nyerhetett a kutya.