Játszótéri gyermekzsivaj miatt háborog egy győri lakótelep

A kicsik túl hangosan játszanak a játszón, ez pedig így nem mehet tovább!

A Kisalföld számolt be róla, hogy egy győri lakótelep lakóit valami elképesztően irritálja. Nem a teljesen alkalmatlan időben falfúrás, nem a részeg ajtócsapkodás, nem is a lábtörlők ellopása, hanem a gyermekzsivaj.

A cikk szerint a lakótelep közepén áll egy játszótér, ahol annak rendje és módja szerint gyermekek játszanak. Sajnos azonban a gyerekek nem dugót nyelve teszik mindezt, azaz hangot, hangokat adnak ki magukból az örömteli időtöltés során. Vannak olyan elvetemültek, aki kis műanyagmotorra pattannak, ami olyan elviselhetetlen zajjal jár, hogy a csukott ablakok mellett is hallani a járművek bömbölését.

Mindezt tetőzi, hogy olyan szülők is oda merészelik vinni a gyereküket a játszóra, akik – most kapaszkodj meg – nem is itt laknak!

Ez így nem mehet tovább – fakadt ki a lakókörnyezet, és a minap megírták az összes sérelmüket a kisgyerekes szülőknek, a levelet pedig egy padra ki is ragasztották.

“Kérjük, szíveskedjenek tekintetbe venni, hogy ez elsősorban mégis csak egy lakótelep, ahol nagyon sok idős, nyugdíjas, beteg, gyermektelen, három műszakban dolgozó aktív, tehát nem csak kizárólag gyerekes család lakik, akiknek a nyugalmát és pihenését a nappali órákban Is rendkívül zavarja a gyerekek állandó sikongatása, ordibálása, hisztizése, a zörgős műanyag motorokkal a járdán és a házak fala melletti körbe-körbe motorozása. Ez különösen igaz a hétvégére, ami mindenkinek pihenőnap.”

– olvasható a levélben.

“A kis, műanyag motorok olyan hangosak, hogy zajuk még csukott ablakok mellett is behallatszik a lakásokba (egészen a negyedik emeletig). A házak tövében a kis járdán pedig olyan a hangjuk, mintha egy tank dübörögne el az ablak alatt. Elviselhetetlen. A járda és a házak közötti füvesített, parkosított terület már egyébként sem játszótér. Nem focipálya és se nem gyerek, se nem kutya WC, nem véletlenül kerítették el a játszóteret a füves résztől”

– folytatódik az írás.

A teljes levelet a Kisalföld cikkében olvashatod el:

Zsibongó gyerekek miatt mérgelődnek a lakók, levelet ragasztottak ki a játszótérre Győrben – fotó

Kedves Szülők! Miután ezt a játszóteret sajnos átgondolatlanul és felelőtlenül a lakótelep kellős közepére, házakkal szorosan körülvéve alakították ki, így ez, mint látható, nagyon közel van a lakásokhoz és az ablakokhoz.